The Lincoln Service Team is wrapping up two projects that started ramping up this Fall at St. Elizabeth hospital in Lincoln. The Burn Unit and Pediatrics remodels have both undergone major facelifts now that Dignity Health has merged with CHI to create CommonSpirit Health. These projects will allow the facility to more adequately house and service the additional staff and clientele impacted by the merger. McCarthy Building Companies was the general on both projects and we worked closely with their team to make this project successful for all.

Pediatrics has moved from the fifth floor down to first floor across from the Emergency Department. Nate Jakub and his crew expertly orchestrated this move. The old observation area, that had been sitting empty for about a year, required some unique changes in order to be more inviting and comfortable for these young patients and their families. The area, now including fun paint schemes on the walls and oversized circular fixturing on the ceilings to match, required a team effort to install as well as the gridding surrounding it. The result, however, was well worth the effort; it has made a big impact in this area! We will soon be working with our Low Voltage team to install a new infant protection system that will allow GPS to track every patient located in Pediatrics on first and the NICU on fourth.

The Burn Unit remodel presented plenty of challenges of its own. This area has been remodeled numerous times over the years to accommodate different needs; creating an arduous demolition process. James Haake and his crew did an outstanding job creating a structured plan to address the various components of the rebuild. Each room needed new head walls for the patient beds as well as upgrades to the LED lighting. The nurse’s station that sits in the center of the Burn Department is now updated including LED recessed lighting and custom LED’s along the sky lights creating a bright and modern atmosphere. All hallways throughout the entire area received new lighting including more of the circular fixtures. This team pulled together to overcome the hurdles of tight clearances and oversized light fixtures.

Overall, everyone is very pleased with both projects and we are looking forward to continued work with St. Elizabeth Regional Medical Center.